Fültőmirigy gyulladás

Kedves Doktor Úr/Nő! Kb. 2-3 hónapja volt egy kis csomó a bal fülem mellett, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, azt gondoltam, csak pattanás lesz. Azonban kb két hete már nagyon fáj, és a csomó már kb. két borsónyi. Elmentem fül-orr gégészetre, ahol már négy napja Burow csíkkal és párakötéssel kezelik, de a helyzet csak romlik. Nagyon fáj, és szerintem az sem tesz neki jót, hogy nem szellőzik. A doktornő azt mondta, hogy ez egy nyirokcsomó, ami be van gyulladva, és ha nem húzódik vissza, akkor ki kell vágni, márpedig úgytűnik, hogy az antibiotikumos kezelés és a kötéscsere ellenére sem javul, sőt romlik a helyzet. Szeretném kérdezni, hogy mivel jár egy ilyen beavatkozás, és van e valamilyen következménye a későbbiekre nézve? És meddig lehet húzni ezt a gyulladást, mert már a számat is alig bírom kinyitni, ugyanis már az állkapcsom is nagyon fáj (ahol nyílik). Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a gyulladás témában

Tisztelt Kérdező! Azt kellene tisztázni, hogy mije fáj Önnek. A levélben azt írja, hogy a nyirokcsomója fájdalmas, a kérdés címe pedig fültőmirigy gyulladás. A kettő nem ugyanaz és különböző okok okoznak nyirokcsomó gyulladást és különbözők fültőmirigy gyulladást. Nyirokcsomó kivétel gyakrabban fordul elő akár diagnosztikus, akár terápiás célból, mint a fültőmirigy eltávolítása. A második esetben inkább biopsziát végeznek szövettani mintavétel nyerésére. Azt is jó lenne tudni, hogy járt-e lázzal a betegség, gyulladt volt-e felette a bőr, milyen antibiotikumot írtak fel. Egyoldali fültőmirigy gyulladást okozhat vírusfertőzés, ami magától gyógyul és az antibiotikum nem befolyásolja a lefolyást. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. április 16., 17:09; Megválaszolva: 2014. április 19., 21:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem