Szédülés oka?

Tisztelt segítő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy édesapám(53éves)kb két hete annyira megszédült bevásárlás közben, hogy alig bírt a lábán megállni. Azóta is szinte vonszolja magát pár méter megtétele után. Kivittük a helyi kórház sürgősségi osztályára, ahol csináltak neki EKG-t és mértek vérnyomást. Semmit se találtak. Az állapota nem javult, és egyre gyakoribbak lettek a szédülések. Pár méter megtétele után már szédül. Alváskor is már. Mondhatni akármikor rátör ez. A mai napon történtek komolyabb vizsgálatok nála. Koponya CT, Carotis uh és fül orr gégész is megnézte. Semmit se találtak nála. A labor értéke is normális. Szed vérnyomás gyógyszereket meg koleszterin csökkentőt ott változtattak minimálisat az adagolásban. Holnapra van neki még nyaki gerinc Rtg és jövő héten EEG. Milyen területen érdemes még vizsgálódni? Nem tud így dolgozni sem és nagyon aggasztó ez az állapot. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a szédülés témában

Kedves Kérdező! Feltételezem, hogy a vizsgálatokat ideggyógyászati vizsgálat előzte meg. Nem derült ki, hogy a koponya CT pontosan miből állt, kontrasztanyagot adtak-e esetleg érvizsgálat (CT-angiographia) készült-e. A carotis UH csak egy szakaszig képes vizsgálni az ereket, a koponyán belüli erek vizsgálatára CT vagy MR angiographia alkalmas, amire a neurológus adhat javaslatot és beutalót. Egy másik lehetőség ha semmilyen eltérést nem találnak, hogy a belső fül, a labirintus eltérése okozza a szédülést. Ennek elmulasztására speciális tornagyakorlat létezik, ezt fül-orr-gégész taníthatja meg.

Kérdés: 2014. április 01., 20:59; Megválaszolva: 2014. április 04., 19:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem