Gyógyszer mellékhatása

Szeretnék érdeklődni, milyen jogon adhat be pszichiáter egy teljesen boldog és kiegyensúlyozott betegnek egy Chlorprothixen nevű tablettát. Sajnos nekem este beadtak 15 mg, annak ellenére hogy semmi okuk nem volt rá, és reggelre majdnem mnem ébredtem fel, nem tudtam hol vagyok, nem tudtam beszélni, szavakat sem kiejteni, zsibbadt egész testem, kaptam nyelvem alá NTG és a végén megállapították NSTEMI vagy Nemstabil Angina pectoris. Hozzátenném hogy kombinált immunrendszergyengulésem van és már 5 éve járásképtelen vagyok egy neurológiai betegség (paraparézis, vírusos ideggyulladás, elhalt motorikus idegek, idegsérülés lábakon és már kézen is stb. miatt. A lelki állapotom kiváló, söt kimondottan boldog vagyok. Nem volt oka, hogy kapjak ilyen jellegu gyógyszert, mely majdnem az életembe került. Hallottak már hasonló mellékhatásokról? azóta is nagyon fáj a szívem körül és a bal felem legyengult. Egy hétig nagyon fájt a szívem, zsibbadt bal kezem, fájt is és hideg volt, és a tarkóm is, erős migrénem is volt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza gyógyszer témában

Kedves Kérdező!

Nem említi, hogy miért hívtak önhöz vagy került be a Pszichiátriára, éppen ezért csak általánosságban tudok válaszolni a kérdésére. A chlorprothixen egy olyan gyógyszer, ami segíti az éjszakai alvást, ill. kiegészítő gyógyszerelésként pedig csökkenti a krónikus fájdalmat. Mellékhatásai között nem szerepel az, hogy mellkasi fájdalmat és szívinfarktust okozna. Az ön által leírt diagnózisok viszont erre utalnak. Gondolom az EKG mellett készült laborvizsgálat is, és konzultált az orvosa kardiológussal, mert így lehet eldönteni, hogy csak anginája volt vagy infarktusa. Ha anginaja volt, és a tünetek jelenleg is fennállnak, akkor javaslom, hogy sürgősen keresse fel a kardiológiát, mert alapos kivizsgálásra és szívvédő gyógyszerek beállítására van szükség.

Kérdés: 2014. február 16., 20:15; Megválaszolva: 2014. március 01., 12:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pszihés viszketés
Savlekötő
Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom Cortiment írt fel mikroszkópos colitis feltételezéssel, de arról nem beszéltünk, hogy milyen gyógyszereket szedek és...
Ismeretlen gyógyszer kimutatása
Igazságügyi Orvos Szakértői irányból szeretném kivizsgáltatni, hogy általam ismeretlen gyógyszer hatással lehet-e rám. Szeretnék érdeklődni hogy...
Fluconazole-Qpharma és Yasminelle
Kedves Doktor Úr! Az orvosom Fluconazole (150 mg) gyógyszert írt fel a mai nap. Szeretném megkérdezni, hogy ez a gyógyszer mennyire befolyásolja a...
Asactal oldódási helye
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A feleségem eddig Aspiirin protect-et szedett, melyet most átváltottak Asactal-ra. Kérdésem, hogy ugyanúgy csak a...