Vérnyomás Diastoles

Üdvözlöm Doktor úr, Doktornő Egy kérdéssel fordulok önhöz, kérem válaszoljon, ha teheti. 35 éves, 180 cm magas férfi vagyok. 1 évvel ezelőtt mértek egy kicsit magas vérnyomást nálam, 150/90 körülit. Azóta egy picit jobban odafigyelek magamra, meg ha tehetem, akkor mozgok.Fogyasztok gyógyteákat is, pl galagonya hajtásvég, citromfű... stb Ma beugrottam a Media Markt-ba és kipróbáltam kíváncsiságból a vérnyomásom. Többszöri méréssel és jó márkájú gépekkel mérve 123/73 86-os pulzus, illetve 132/61 82-es pulzust mértem 5 perces időintervallumon belül. Citizen márkájú gépek voltak, tehát nem egy alap minőség, nem csuklós mérő. Kérdésem, hogy ön szerint ez normális érték, mert a második diastol nekem alacsonynak tűnik. Várom tiszteletteljes válaszát. Üdvözlettel: Gábor

Dr. Árki Ildikó válasza vérnyomásmérés témában

Tisztelt Kérdező!

5 percen belül ismételt vérnyomásmérés nem ad valós eredményt, ilyen rövid időn belül nem mérünk vérnyomást. A 123/73 Hgmm vérnyomás teljesen jó érték.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. január 03., 09:37; Megválaszolva: 2014. január 12., 17:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...