Volt-e joga a házi orvosnak a gyermekemmel szembe?

Tisztelt Doktor nő (Úr)! 2 gyermekemet 12 éve egyedül nevelem, mindig azon voltam, hogy a gyermekeim lelki világa ne sérüljön, de sajnos, sokszor nem sikerült megvédenem őket. A legkisebb fiam 15 éves lesz áprilisban, szakközépiskolás, 40 km utazik nap mint nap az iskolába. Az utóbbi időben előfordult elég sűrűn hányással járó hasmenésben szenvedett.Ezen a héten ugyan ezzel a betegséggel elküldtem a házi orvoshoz, mert én dolgozom, és a házi orvos az asszisztensnő előtt megvizsgálta a gyerekemet végbélen keresztül, pedig nem mondott olyat, hogy véres lett volna a hasmenése. A gyermekem azóta állandóan hangoztatja az öngyílkossági kisérletet, közben nagyon sír, mondván, az orvos megalázta, mert az asszisztensnő előtt, újjal megvizsgálta.Erre volt joga a házi orvosnak? Rögtön haza küldte a fiamat, pedig hasmenése volt..Nagyon rossz néznem a gyermekem szenvedését.kérném szépen önöket, segítsenek tanácsban, hova fordulhatnék a fiammal, nehogy öngyílkos legyen, könyörgöm segítségükért, mindig a gyermekeimért éltem! Kérném szépen mielőbbi válaszukat, amit nagyon meg köszönök! Tisztelettel, egy aggódó anya...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza orvosi vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon sajnálom, hogy a fiának a vizsgálat ilyen nagy lelki traumát okozott.

Az orvosi rendelőben a vizsgálatok rendszerint az asszisztens jelenlétében történnek, ő is egészségügyi dolgozó. A rectalis digitalis vizsgálat (végbélvizsgálat) nemcsak akkor szükséges, ha a beteg azt mondja, hogy véres a széklete. Amennyiben gyermeke öngyilkossági szándékot hangoztat, késedelem nélkül pszichiátriai (lehetőség szerint gyermekpszichiátriai) osztályra kell szállítani.

Javaslom, hogy a jövőben a kiskorú gyermeket kísérje el az orvoshoz, így mindenről ott helyben tud tájékoztatást kapni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. december 06., 18:10; Megválaszolva: 2013. december 09., 00:07
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg