C640H0- Vese rosszindulatú daganata, kivéve vesemedencét

Egy hónapja műtöttek, kivették a jobb mellékvesém és a vese felső pólusának egy részét. Az orvos háromhavonta rendelt vérvételt, novemberig Hasi UH-t, tüdőröntgent. Bár még a végleges besorolás nem jött meg a tumorról. Az áprilisi CT alapján műtöttek, tüdő áttét nem volt. Gyógyszert semmit nem kaptam. Tehát most "csak" várnom kell, hogy ismét kiújul vagy áttétet ad? (2006-ban más vizsgálat kapcsán már látták a daganatot UH-n, de akkor az orvos azt mondta hogy ciszta és ez mindenkinek van.) Problémát a tumor nem okozott, epekövesség miatt derült ki. A megelőzés érdekében mi a teendő? Mint olvasom, a veseáttét már nem gyógyítható. Nem kéne onkológussal konzultálnom? Mikor végezhető el legkorábban az epekő/epe kivétele? Hol műtenek laparoszkóppal, mert a veseműtét is így zajlott, problémamentesen. (Hétfő: műtét, péntek: otthon) . Csak a rekeszizmom fáj még, valamint az epém tompán, mint műtét előtt. Más panaszom most sincs. Milyen értékekre kell figyelni vérvétel során? Olvastam egy diagnosztikai eljárásról, ami 250.000Ft, a TB nem finanszírozza. Melyik ez és érdemes elvégeztetni? Nem tudok tétlenül ülni és számolgatni a "megúszott" napok számát. Akár kísérletben való részvételt is vállalok, csak valami hasznosat is tudjak tenni, mert a várakozásnál nincs rosszabb dolog: (

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza mellékvese témában

Tisztelt Kérdező!

A szövettani eredmény ismerete nélkül nem igazán lehet érdemben válaszolni. Laparoszkópos műtétet sok helyen végeznek. nem tudom, milyen diagnosztikára gondol, talán a PET (pozitron emissziós tomográfia) vizsgálatra. Tehát a továbbiakról a szövettani eredmény ismeretében konzultáljon onkológussal, sebésszel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. szeptember 08., 11:23; Megválaszolva: 2013. szeptember 10., 20:04
Kérdések és válaszok: Egyéb
Megváltozott testszag
Tisztelt doktornő! Nagyjából 3-4 hete azt vettem észre, hogy megváltozott az izzadtságom illata. Számomra kicsit fokhagymára emlékeztet. Valamint a...
Fél éve tartó probléma
Mérgezés , Gyomorrontás
Alacsony EGFR-epi
Covid - 3. oltáskor megfertőződés