Melyek a lúgosító ételek, italok?

A szervezet lűgosításának fontossága?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza lúgosítás témában

Kedves Kérdező!

A növényi étrend általában lúgos vegyhatású, így a legtöbb zöldség, a

mandula, a szelídgesztenye továbbá a sajtok, tejtermékek is lúgos

kémhatásúak. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy úgynevezett lúgosító

étrenddel a vér kémhatását meg lehetne megváltoztatni. Az Amerikai

Dietetikus Társaság véleménye szerint (amit a Magyar Dietetikusok Országos

Szövetsége is terjeszt) , a lúgosító étrend egészséges, hiszen sok

tejterméket és zöldségfélét tartalmaz. A szervezet a pH-ját azonban az

étrendtől függetlenül, maga szabályozza. A különböző lúgosító étrendet

kínáló diéták mögött sok esetben üzleti fogás áll, a cél az olvasót

rávenni, hogy lúgosító termékeket vásároljon.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2013. szeptember 06., 16:13; Megválaszolva: 2013. szeptember 12., 20:16
Kérdések és válaszok: Egyéb
lúgosítás
Tisztelt Doktornő! Tudom, hogy nagyon fontos a szervezet lúgosítása. Megpróbálok lúgosító élelmiszerekkel táplálkozni, amennyire lehetséges. Azt...
Izomrángás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni annak tekintetében, hogy milyen szakorvost keressek fel, röviden összefoglalva az...
Magas konjugált bilirubin
szeretnék megkérdezni mit jelent ha magas a konjugált bilirubinom (érték 4,1umol/L) , magas a limfocita % (45%) , neutrofil % és eozinofil % viszont...
Hasi ultrahang utáni teendők
Édesanyámat a reumatológus orvos küldte el hasi ultrahang vizsgálatra, de hozzá még soká jutunk vissza a lelettel, ezért kérdezem, hogy a hasi...
Combfájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egyik pillanatról a másikra tegnap kutyasétáltatás közben a bal combomban (kívül, fent) elkezdett minden lépésnél...