Melyek a lúgosító ételek, italok?

A szervezet lűgosításának fontossága?

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

WEBBeteg szakértő válasza a lúgosítás témában

Kedves Kérdező! A növényi étrend általában lúgos vegyhatású, így a legtöbb zöldség, a mandula, a szelídgesztenye továbbá a sajtok, tejtermékek is lúgos kémhatásúak. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy úgynevezett lúgosító étrenddel a vér kémhatását meg lehetne megváltoztatni. Az Amerikai Dietetikus Társaság véleménye szerint (amit a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége is terjeszt), a lúgosító étrend egészséges, hiszen sok tejterméket és zöldségfélét tartalmaz. A szervezet a pH-ját azonban az étrendtől függetlenül, maga szabályozza. A különböző lúgosító étrendet kínáló diéták mögött sok esetben üzleti fogás áll, a cél az olvasót rávenni, hogy lúgosító termékeket vásároljon.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2013. szeptember 06., 16:13; Megválaszolva: 2013. szeptember 12., 20:16
Kérdések és válaszok: Egyéb
Bizsergés végtagokban
Tisztelt Szakértők! Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: Több mint egy hete kezdődött, először talpzsibbadással...
Beütöttem a fejem
Kedves Doktornő! 6 nappal ezelőtt lehajoltam, hogy levegyem a cipőm majd elfelejtettem, hogy felettem van a bojler/kazán és így lendületből...
Vérvétel eredménye
Üdvözlöm! Szíves segítségét szeretném kérni vérvételi leletem kiértékelésében 32 éves férfi vagyok. Az eredményeimben van pár...
Azi Sandoz
Tisztelt Doktornő! Múlthéten elkezdett fájni a torkom, nem foglalkoztam vele különösebben, aztán egyre rosszabb lett és a hétvégén már elkezdett...
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...