Növekedési hormon

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy növelhető-e a testmagasság mesterségesen előállított növekedési hormonnal? Igazából nem vagyok kórosan alacsony, 1, 6m fölött vagyok, inkább csak esztétikai oka lenne. 16 éves fiú vagyok, a csontosodás még nem biztos, hogy lezárult. Tudom hogy még nőhetnék természetesen, de sajnos a szüleim is alacsonyak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a növekedési hormon témában

Tisztelt kérdező! Magyarországon a növekedési hormon kezelésnek nagyon szigorú kritériumai vannak. Az ön magassága éppen az alsó normál határt üti meg. Javaslom, hogy keressen fel egy gyermek endokrinológiai szakrendelést, hogy megnézzék mennyit nőhet még, van-e alacsony növekedésre okot adó betegsége, szóba jön-e hormonkezelés stb..

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. február 22., 19:41; Megválaszolva: 2013. február 25., 21:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés