Koleszterin és telítődés

Kedves Szakértő! Anyukám miatt írok Önnek, öröklötten magas a koleszterinszintje de kb.4-5 hétig tud gyógyszert szedni, mert miután telitődik vele a szervezezet /gondolom én/ akkor elkezd fájni a hasa a gyomra az epéje körül, ha abba hadja jópár nap után szűnik ez meg. Most 3 hónapig nem szedett gyógyszert és nem voltak ilyen panaszai de a koleszterin szintje 6.8 triglicerin 2.3 Ő már nem akar gyógyszert szedni /már több fajtát próbált, utóljára a Lescol xl. És mind ilyen tünetet okoz! Ön szerint mi a megoldás, hogy a magas koleszterintől ne legyen baja? A házi orvosra nem lehet számítani megoldásban ő szerinte egyáltalán nem kellene gyógyszert szedni. De akkor mi lesz? A válaszát előre is köszönöm: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza koleszterin témában

Kedves Kérdező!

Nem tudom, a hasi panaszokkal kapcsolatban történtek-e vizsgálatok, és, hogy a szubjektív panaszokon kívül milyen eltéréseket okozott a koleszterin csökkentő gyógyszer. Ma már több hatóanyag létezik, amelyeknek más-más a szervezetben az "útja". Anyagcsere szakrendelésen is tudnának a problémával foglalkozni. Fontos a zsírszegény diéta, "mediterrán" étrend (sok zöldség, hal fogyasztás)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 28., 11:52; Megválaszolva: 2013. január 29., 19:07
Kérdések és válaszok: Egyéb
Koleszterin
Tisztelt Doktornő! Édesanyám 76 éves. A vérleletében a koleszterin szint elég magas. Korábban szedett koleszterincsökkentőt, de abbahagyta, mert...
Koleszterin és sztatin kezelés
Tisztelt Doktor Úr! 64 éves nő vagyok, 10 éve diagnosztizáltak colitis ulcerosa betegséggel. Kezdetektől napi 3x1 Salazopyrin illetve 1x1 Huma...
Magas koleszterin, cukor és...
Tisztelt Címzett! Tegnap voltam vérvételen az alábbi értékekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Glükóz 5, 4 Koleszterin 7, 2 CRP 7 Nem fogyasztok...
Magas ASO és Triglicerid szint...
Tisztelt Doktornő! 10 napja beleléptem egy szögbe, ami kb 2 centi mélyen a talpamba ment, bementem balesetire és emiatt nem mozogtam kb 1 hetet...