Szívbetegség vagy Allkoholizmus

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Mostanra jöttem rá arra hogy alkoholista vagyok és segítségre volna szükségem, 22éves vagyok, kB 6-7éve fogyasztok heti rendszerességel minimum 3szor alkoholt, sajnos ez már a Családomra is nagy mértékben ki hat, eleinte csak hétvégente a baráti körömmel szórakozó helyeken, mára már olyan is van hogy képes vagyok 5-6 napig inni egyfojtába hosszabb rövidebb alvásokkal, 2011 május 21-én pedig kórházba kerültem légszomjal, hideg verejtékkel mellkasi nyomás érzéssel, akkor megvizsgáltak azt mondták pánik rohamom volt, nem kardiális eredetű, készült EKG, terheléses EKG, szívultrahang, koponya ct, ideg gyógyásznál is voltam, tüdő gondozó (ide amúgy is jártam mert születésem óta asztmás vagyok de sosem éreztem a tüneteit) vér vizsgálat, pajzsmirigy vizsgálat, mindent negatívnak véltek de én úgy érzem hogy ez nem teljesen így van! Ezek után fel függesztettem az alkohol fogyasztást 3hónapra de ez alatt is nap mint nap megvoltak a rosszullétek utána újra elkezdtem alkoholt fogyasztani és csak egyre rosszabbak lettek a dolgok minden egyes alkohol fogyasztás után mikor már alig bírtam még mozogni is hatalmas pánik rohamaim voltak már az öngyilkoságon is megfordultak gondolataim, de szerintem ezek már elvonási tünetek is egyben! A szívultrahang eredményem jár egy folytában a fejemben hogy valami nincs rendben, édesapám 4éves koromban meghalt alkoholos cardyomiopathiában, ő is alkoholista volt, és úgy érzem hogy ez a folyamat már nálam is elindult és ettől félek, ezek mikor a fejemben járnak akkor is rám törnek a pánikrohamok, és ilyenkor kezdek el alkoholt fogyasztani mert az elnyomja a rosszulléteket, mert tudok arról hogy egy ilyen szív betegséggel 5-6 évnél nagyon kicsi az életben maradás esélye! Kérem elemezze ki a szívultrahang eredményemet hogy én is megértsem a dolgokat hogy van-e esélyem még hogy vissza fordítsam az elváltozásokat!? Vélemény: Jó BK. syst Functio (EF: 61%) Jelzetten tágabb JK. (ez nem dilatáció) Jelzett mitrális insuff, jelzett tricusp.insuff.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang véleményezés témában

Kedves Kérdező! Gratulálok, hogy felismerte a saját alkoholproblémáját- pszichiáter segítségével a gyógyulás a következő lépés! Ne igyon alkoholt! A szíve még nem szenvedett komolyabb károsodást az ultrahang leírása alapján, a vizsgálat nem mutat alkoholos szívbetegségre utaló jeleket, szerencsére. Rendszeres testmozgás, egészséges életmód és hosszú élete lesz! Sok sikert kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. január 14., 12:53 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 23:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV