Mire utalhatnak a képen látható vörösvértest formák?

Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni a vérkenet kielemzésében. Otthon, mikroszkóppal vizsgáltam meg a saját véremet és a szokásostól eltérő vörösvértest formákat fedeztem fel. (A kép 1000x-es nagyítású.) Viszonylag kevés folyadékot iszom, jellemző rám az egyoldalú étkezés, betegségben nem szenvedem. Számomra különös, hogy ilyen sok deformált vvt van jelen és azt szeretném, megtudni, hogy betegség húzódhat-e háttérben vagy egy átmeneti alacsony nyomás lehet sejtek belsejében. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: László

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Árki Ildikó válasza vérkenet témában

Kedves László!

Az otthon, házilag készült vérkenet orvosi szempontból nem értékelhető, véleményt nem lehet róla mondani. (A kenet készítés nem szabályosan történik, beszáradhat, a sejtek zsugorodhatnak, stb.) Laboratóriumban történt vérvétellel és vizsgálattal a vörösvértestek (és fehérvérsejtek) jól vizsgálhatók, inkább ezt a módszert ajánlanám.

Üdvözlettel: dr Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 04., 23:31 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 19:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt