Mi lehet, merre menjek?

Tisztelt endokrinológus doktornő! 42 éves nő vagyok, klímaxolok. Bő 1 éve voltam endokrinológusnál, aki inzulinrezisztencia gyanút látott, de ennyiben is maradt akkor. A pajzsmirigy hormonok rendben vannak és most megyek majd vissza UH-ra. Kb 8 hónapja voltam nagy laborban ott minden rendben volt, vércukor is. Másfél évvel ezelőtt volt egy időszak amikor elég sűrűn leesett a vércukrom és abban az időben erős klímaxos tüneteim is voltak még, ráadásul nagyon szorongós, stresszes időszakom. Utána nyugi volt, de most megint nagyon intenzíven előjöttek a problémák.....sokszor már nem tudom ténylegesen a vércukrom esik-e le, vagy már pánikolok miatta és a családom is nevet rajtam, hogy állandóan szőlőcukorral közlekedem, meg bárhova megyek mindenhova ételt viszek, de ha eszem utána jó kb 1 óra hosszáig. Sokszor van halálfélelmem, rettegés és szorongás bennem, teljes mentális kimerültségben vagyok. Néha erősen rám jön a szívdobogás és úgy érzem most kapok agyvérzést.....a vérnyomásom rendben van, de olyankor felszalad. Este még rosszabb és már rettegek lefeküdni aludni, sokszor már olyankor is ennem kell, amikor dugig vagyok és nem kívánom, viszont a tüneteket érzem és ha szőlőcukrot eszem akkor elmúlik. Már szinte el is temettem néha magam, azt gondoltam ennyi volt. Most szeretném magam újra kivizsgáltatni, merre menjek? Köszönöm válaszát! Moncsi

Dr. Szanyi Andrea válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Ha étkezés után úgy érzi, hogy "leesik a vércukra", akkor ilyen esetben méresse meg a vércukrát, hogy kiderüljön valóban ez áll-e panasza hátterében. Az inzulinrezisztencia gyanúját bizonyos vizsgálatokkal (inzulinszint mérése, inzulinterhelés) lehet kimutatni. Ha fenti vizsgálatokkal kórosat nem sikerül igazolni, akkor elképzelhető, hogy panasza hátterében pánik betegség áll, mely kezelendő.

Kérdés: 2012. december 14., 19:00 ;Megválaszolva: 2012. december 18., 19:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Elalvás pillanatában felriadás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy néha (kb hetente egyszer, maximum kétszer) az alvás és az ébrenlét küszöbén hirtelen...
Magas vérnyomás, pánikbetegség
Tisztelt Doktornő! 30 éve magasvérnyomás van. 6 éve Egiramlon 10/5mg szedek, napi 1 szemet. Eddig teljen normális értékeim voltak. KB 1 hete...
Erős bűntudat, egy növényklónozás...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Olyan problémával szeretnék Önhöz fordulni tanácsért, amelyet tovább bonyolít annak bioetikai és vallási...
daganat?
Tisztelt Doktor Úr/Nő.Tudom, látatlanban nem lehet diagnosztizálni, azonban érdekelne a véleménye. A problémáim torokfájás, gyakori fejfájás...
Gyógyszer tárolása