Gombostűfejnyi "hólyagocskák" az ajkaimon

Kedves Doktor Úr/Nő! Utóbbi pár hónapban, már harmadszor jöttek a felső és alsó ajkamra is gombostűfejnyi hólyagocskák (átlátszóak) . Elszórtan, tehát nem egy kupacban voltak, olykor még a felső ajkam és az orr közti területen is láttam belőlük. Nem érzem, hogy ott vannak, nem viszket, nem ég, nem fáj, semmi. Némelyikben az átlátszó folyadék fehérré vált, mintha apró kis akné lenne. Ami még érdekes, hogy először szülés előtti napon jöttek ki, talán akkor volt a legtöbb, másodszor mielőtt torokfájás és nátha kapott el (gondolom ár bújkált bennem) , most harmadszor pedig megint érzem, hogy meg vagyok fázva, és huzatot kapott a fejem. Nem tudom, milyen összefüggés lehet, talán az immunrendszer, vagy belső lázat jelezhet? Szerintem herpesz nem lehet, mert az okoz kellemetlen érzéseket (bár még sosem volt herpeszem) . Félek azért, mert itt a 7, 5 hós kislányom, akit nem szeretnék megfertőzni semmivel, nem tudom, merjek-e neki ilyenkor puszit adni... stb. Ön szerint mi lehet ez?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza hólyagocskák a száj körül témában

Kedves Kérdező!

Bőrelváltozást nem lehet látatlanban megitélni. A leírtak alapján a herpes simplexet nem zárnám ki. Egyelőre nem ajánlom, hogy a gyerekét puszilgassa. Forduljon bőrgyógyászhoz.

Kérdés: 2012. december 10., 21:57; Megválaszolva: 2012. december 14., 18:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...