Nem tudom mi van a szememmel.

Áprilisban már írtam önöknek amire kaptam választ, abból valamivel többet tudtam meg mint az orvosaimtól személyesen. Nagyon köszönöm. Akkoriban az idegesség és magas vérnyomás témakörben érdeklődtem. Mostanában újabb tüneteket vettem észre magamon. A tünetek a következők: többnyire hétvégén, amikor van időm pihenni egy idő után homályosan látok. Főleg olyankor ha felkelek az ágyból. Hétköznap amikor dolgozom nincs ilyen bajom. Ez általában 30-50 percig tart ahogy mozgok kezd elmúlni. Vérnyomás csökkentőt is szedek noha mostanában kicsit rendszertelenül, viszont a mérési eredmények nagyon jók. Másik dolog soha nem cigarettáztam és mégis fulladok, de érzem, hogy nem a tüdőmmel van baj inkább mintha torkom nem engedné, hogy levegőhöz jussak. Ezt még olyankor szoktam tapasztalni mikor alkoholt iszom ehhez 1 üveg sör is elég és már fulladok, de ha abbahagyom szép lassan el is múlik. Még valami amit szeretnék bal oldalt tarkó tájékon még mindig fel van dagadva a fejem hol kevésbé hol jobban, és van úgy, hogy furcsa enyhe csípős érzést veszek észre szintén a bal oldalon csak kicsit fentebb Választ előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza homályos látás témában

Kedves Kérdező,

Fontos lenne, hogy vérnyomás csökkentőit szedje rendszeresen, mivel ha ezt nem teszi meg nem biztosított a gyógyszerszint közel változatlan értéken tartása, melynek következményeként nem lesz kiegyenlített a vérnyomása, mely akár állhat látászavarának hátterében. Érdemes lenne házi orvos segítségét kérve, ún. 24 órás ABPM (ambuláns vérnyomás monitorozás) vizsgálat. Az egész napra kiterjedő mérési eredményektől függően, amennyiben szükséges lehet változtatni a szedett gyógyszerein. Látászavara miatt javasolnék Szemészeti- (vízus- és szemfenék vizsgálat) valamint Neurológiai (fizikális vizsgálat, nyaki ér ultrahang) vizsgálatot. Fulladás hátterében állhat szív- vagy tüdő eredetű megbetegedés, mely miatt érdemes lenne Kardiológiai (EKG, szívultrahang) és Tüdőgyógyászati (mellkas RTG, légzésfunkció) vizsgálat. Tekintettel panaszainak jellegére esetlegesen érdemes lenne Fül- Orr- Gégészeti (garatképletek fizikális vizsgálata) vizsgálat is.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 27., 16:52; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 10:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?