Vérkép eredmény

Kedves Doktorúr/Doktornő! Vérképem eredményével kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni. Háziorvosom szabadságon van 1hónapig és nem szeretnék addig aggódni, hátha baj van. Szóval van 5db csillagos eredmény amik nem tudom mit jelentenek. MCH: 32.200pg (27.00-32.00) , Thrombocyta: 131, 000G/l. (150, 00-400, 00) Koleszterin: 5, 940 mmol/l (2, 80-5, 20) . GGT: 41 U/l (7, 00-32, 00) , Kreatinin: 56 umol/l. (58, 00-96, 00) Az egyik eredményről tudom, hogy a májjal van kapcsolatban ezért fontosnak tartom leírni, hogy soha életemben nem ittam alkoholt, nem dohányoztam és nem is kávéztam! Normál testalkatú vagyok (174cm, 68kg) . 28éves vagyok és van 2kisgyermekem akik miatt is próbálunk lehetőségeinkhez képest egészségesen étkezni. Úgyhogy nem értem mi lehet a gond, ha tényleg van. Érdeklődnék, hogy Ön szerint ezek az értékek mire utalhatnak? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza laboreredmény témában

Kedves Mónika!

Ezen eltérések nem jelentősek, a koleszterin magasabb, ilyen fiatalon ez még nem szokott gond lenni, de jobban oda kell figyelni az étrendjére. A többi eredmény közül a trombocitát és a GGT-t kontrolláltassa meg néhány hónap múlva, egyelőre semmilyen teendő nem javasolt az egészséges életmódon kívül.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. július 17., 12:02; Megválaszolva: 2012. július 18., 13:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Az utolsó vérvételemben emelkedett a calcium szint. Kissé aggódom miatta. Kb két hete kollagén tablettát szedek melynek az...
Vérhigító oltásra
Tisztelt Webbeteg! AstraZeneca oltást követően háziorvosom azt javasolta, hogy a vérrögképződés megelőzésére két hétig szedjek Aspirin protect...
Lehet COVID utóhatás?
Tisztelt Doktornő! Nagyjából három hete pozitív lett a koronavírus tesztem. Igazából nem volt súlyos lefolyású nem volt lázam , csak orrfolyás...
Covid oltás után alkohol?
Tisztelt doktornő/doktor úr, Tegnap este fél 7-kor kaptam meg az első Szputnyik oltást, és kb. 15 órával később ittam 8 cl Unicumot és 1,5 dl...
Hasi fájdalom
Jó napot kívánok Több hónapja fenn álló hasi fájdalmam van puffadás kíséretében. Tavaly a varandosagom alatt ki derült hogy hepatitisz e vírus...