Alacsony vércukorszint lehetséges okai autoimmun betegségben?

Tisztelt Cím! Évek óta autoimmun betegség (ek) ben (lupus, reumatoid arthritis)szenvedek, amire citosztatikus gyógyszert kapok. Az utóbbi időben a vércukorszintem mindig 3 alatt van. Érdeklődni szeretnék hogy mi lehet ennek az oka?

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza alacsony vércukor témában

Kedves kérdező!

Az autoimmun betegségei nagy valószínűséggel nem befolyásolják az éhgyomri vércukorszintet.

Az étkezési szokásait kellene átgondolni. Gyakran előfordul, hogy azért alacsony a reggeli érték, mert nagyon korai volt a vacsora, akár 10-12 óra is eltelik az esti étkezés és a reggeli vérvétel között.

A másik lehetőség a túl késői, bőséges étkezés, amikor sok inzulin szabadul fel, a szervezet "túlszabályoz", ez is okozhat alacsonyabb éhgyomri vércukrot. Az a fontos, hogy okoz-e ez panaszt Önnek. Az emberek között nagy differenciák vannak ebben a tekintetben, van aki a 3 körüli érték alatt már kifejezetten rosszul van, van aki élszre sem veszi.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. július 10., 14:00; Megválaszolva: 2012. július 11., 15:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?