Hőemelkedés

Kedves Doktornő! 1 hónapja figyelemmel kísérem hőmérsékletemet, nemcsak az ébredéskorit, hanem az egész napos hőt. Ébredési hőm baba miatt érdekel, a napközbenit pedig csak kíváncsiságból kezdtem el méregetni, ugyanis hőemelkedést tapasztalok már 1 hónapja. Az ébredési hőmérsékletem egy ideig boldog várakozásra adott okot, mert elég magas volt az alaphőmérsékletemhez képest (36, 8 - 37, 1-ig) . Az alap pedig 36, 3 C fok. Sajnos a menstruációval le is csökkent az ébredési hőm 36, 6-ra, majd visszatért az alapokhoz. Így már biztos, hogy nincs a dologban baba. Ezen idő alatt végig fájdogált a derekam, néha egy-egy hasszurkálást éreztem, megnőtt az étvágyam, pár alkalommal hányingerem is volt, egyszer hánytam (reggel) . A hasam is fel volt fúvódva, s mindvégig olyan "mindjárt meg fog jönni a menstruációm" érzésem volt. Ezek mind olyan tünetek, amit már 2 éve átéltem, amikor várandós lettem. Ezért a menstruációig úgy gondoltam, hogy talán az lehetek. Lehetséges, hogy a baba megfogant, csak nem maradt meg és a menstruációval távozott? Terhességi teszt negatív. Viszont a tartós hőemelkedés aggaszt (napközben 37, 4 - 37, 7) - ugyanis semmiféle vírusos vagy bakteriális fertőzésről nem tudok, torkom nem piros, nem fáj, nem vagyok megfázva, nyirokcsomóim sem duzzadtak. Mindvégig fáradtságot éreztem, mint amikor várandós voltam. Ezért is kezdtem mérni a hőmet, mert olyan érzésem volt, mintha hőemelkedésem lenne. Pajzsmirigyemet többször vizsgálták, 1 hónappal ezelőtt aspirációs citológiát is végeztek, a göb jóindulatúnak bizonyult, a hormoneredményeim tökéletesek (vél.: struma nodosa euthyr.) . Gondoltam arra is, hogy esetleg valamiféle nőgyógyászati probléma lehet? (ciszta, petefészek gyulladás....? ) fájdalmaim nincsenek. Gégészeti vagy belgyógyászati gond lehet? Ön mire gondol ezek alapján? Köszönöm előre is válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza hőemelkedés témában

Kedves Kérdező!

Az ébredési hómérséklet mérésével a tüszőrepedés (ovuláció) időpontját lehet meghatározni, hogy mely napok a legalkalmasabbak a teherbeeséshez. Az ovuláció általában a hajnali órákban következik be hirtelen és csak néhány óráig tartó, 2-5 tizedfokos ébredési hőmérséklet-csökkenés társulhat. Ezt követően a hőmérséklet másnaptól, de van, akinél csak 1-2 nappal később, megemelkedik néhány tized fokot, és marad is ezen a szinten egészen a vérzés jelentkezéséig. Szabályos cikusok esetén három hónapon át történő folyamatos hőmérsékletméréssel meghatározható a tüszőrepedés ideje. A terhesség fennállásáról ez a módszer nem ad tájékoztatást.Ha a menstruációja az eddigieknek megfelelő volt, nem jelentkezett bővebb vérzés, görcsös fájdalom, nem valószínű, hogy terhes lett volna. A folyamatosan fennálló hőemelkedés oka sok esetben nehezen igazolható. Ha Önnek nincs különösebb panasza, fájdalma, akkor a nőgyógyászati ok valószínűleg kizárható. A hőemelkedés további tartós fennállása esetén keresse fel háziorvosát és legalább egy vérképvizsgálatot csináltasson.

Kérdés: 2012. július 02., 18:40; Megválaszolva: 2012. július 05., 17:57
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom