Időnkénti enyhe kéz, alkar, lábfej láb szár és a test különböző pontjain

Tisztelt Doktornő! Másfél éve 45 évesen váratlanul el hunyt el drága feleségem, és itt maradtam 4 gyermekemmel..Nyudijas /járadékos/ BM.dolgozó vagyok aki kemény helyeken töltötte le szolgálati idejét! Vérnyomásomra 3 féle gyógyszert szedek, de akkor is a 150/100-as érték már jónak mondható! Bisoprolol, Dupril és Doxsazosin valamint 0, 5 Frontint írtak fel Budakeszin! Problémám tulajdonképpen 5 napja jelentkezett enyhe biszergés formájában jelentkezik testem különböző helyein időszerűlegesen, többnyire kézfejben, alkarban, de a lábszárakon is éreztem már ezt a kellemetlenül nem fájdalmas apró tűszúrásos jellegű tüneteket! Gyengeség nem párosul hozzá, annál inkább félelem érzet, hogy nemrég vesztettem el a drága feleségemet és ez szinte megőrjít, hogyha velem is történik valami mi lesz az iskolás gyerekeimmel...? Ezt a kérdést szombaton írom de már alig várom a hétfőt, hogy elmehessek a házi orvoshoz! Kérdésem az volna önhöz, hogy milyen eredetű tünetek lehetnek ezek, mert iszonyúan meg vagyok már most ijedve! /Amikor sportolok nem érzem a tüneteket, de amikor a pihenésre kerül sor, tüstént előjönnek ezek a kellemetlen bizsergések, a fejem nem fáj, nincs rossz látásom, akkor még mi lehet vajon? Olvastam agytumorról is ahol kezdődhetnek a tünetek így is az általam leírtak alapján! Tisztel Doktornő: Nagyon várom véleményét és javaslatait, mert már igazán pánikba vagyok esve! Tisztelettel: Galajda Sándor /Salgótarján /

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza kimerültség témában

Kedves Kérdező!

Teljesen érthető aggodalma, gyermekeinek valóban nagy szükségük van Önre.

Ezek a tünetek származhatnak kimerültségből is, minden egyéb betegség nélkül, de több szempontból is veszélyeztetett korban van. Ezért mindenképpen keresse fel háziorvosát. A legkevesebb, amit el kellene végezni, az egy részletes laborvizsgálat (hogy áll koleszterinnel, vese és májfunkcióval, vérképpel, vércukorral) , EKG, mellkas rtg, esetleg neurológia.

Nem közömbös azonban az sem, mennyit pihen, dohányzik, fogyaszt-e alkoholt, energiaitalt, sportol-e, milyen a kapcsolata a gyermekeivel, vannak-e megélhetési esetleg egyéb problémái. Ezek mind színezhetik panaszait, de a zsibbadásokat kétségtelenül okozhatja cukorbetegség, neurológiai betegség, alkoholfogyasztás, energiaital, szklerosis multiplex is tud hasonló módon kezdődni.

Én azt gondolom, valószínűleg a terhelés túl nagy az Ön esetében, de saját megnyugtatása és gyermekei érdekében vizsgáltassa ki magát.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 30., 15:58; Megválaszolva: 2012. július 01., 22:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium