egész testfelületi izzadás.

Tisztelt orvosszakértők! Túlzott izzadás miatt kérnék segítséget Önöktől, Nekem nemcsak hónaljban, talpon, vagy tenyéren, és arcon jelentkezik, hanem a teljes testfelületemen, és nemcsak melegben. Minden évszakban, főleg éjszaka erősen izzadok, a bőröm folyamatosan nyirkos, helyenként meg is vastagodott. Ilyenkor nyáron meg tele vagyok pattanás szerű kiütésekkel, a bőröm meg folyamatosan ég. Pár éve még télen sem tudok magamon nagykabátot elviselni, azonnal folyik rólam a víz, még akkor is, ha közben fázom. A hajam csapzottan ragad a fejbőrömre, és elég erőteljes szagom is van. És tényleg nemcsak nyáron, hanem minden évszakban. Vannak időszakok, amikor pár órára, vagy percre alábbhagy az izzadás, de ahogy megmozdulok, és csinálnék valamit, azonnal újra folyni kezd rólam a víz. Menses ciklus gondom is van, de semmi hormonváltozást, vagy pajzsmirigy elváltozást nem tudtak diagnosztizálni. Más betegség miatt szedtem pszichiátriai gyógyszereket, azok miatt meghíztam, de már előtte is teljes testfelületen izzadtam. A bőröm háti és mellkasi tájékon teljesen pattanásos, mint egy kamasznak. Naponta többször fürdök, langyos, majdnem hideg vízzel, de ahogy törölközni kezdek, már izzadok. Mit lehet ezzel csinálni? Mindenütt csak hónaljdeo-k vannak, amik nem érnek semmit sem, az alumíniumsós felmarta a bőröm. Szeretnék végre nő lenni, és nem egy férfi szagú békabőrű, csapzott hajú szörnyűség. Még annyit, hogy semmilyen krémet nem tudok a bőrömre kenni, még télen sem, mert a zsiradékot azonnal kiizzadja, akármilyen kicsi a zsírtartalma. Pedig már ráncosodom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza izzadás témában

Kedves Kérdező!

Tüneteit a vegetatív idegrendszer működészavara okozhatja. Ennek kezelése meglehetősen nehéz, de neurológushoz kellene fordulnia, aki az idegrendszer "áthangolásával" és ezt kiegészítve pszihoterápiával tud javítani a helyzeten.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. június 23., 01:07; Megválaszolva: 2012. június 26., 23:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés