szemfenék embólia

Ez év április végén, minden előzetes tünetek nélkül, TV nézés közben egyik pillanatról a másikra elment a jobb szemem látása. A diagnosztizálást követően 3 és fél órán belül a területileg illetékes megyei Oktató Kórház Szemészeti Osztályán folyt belém az embolizises infúzió, amit 5 napon keresztül kaptam. Mivel a látásom az első 1-2 nap után nem tért vissza, minden nap egyre csökkenő eredménnyel kecsegtettek. Az ötödik infúzió után, átesve a szükséges labor, EKG, szívultrahang, nyaki ultrahang, neurológiai vizsgálatok után a Kórház elbocsájtott azzal, hogy a látásom visszatérésének esélyei a minimálisra csökkentek, de már történtek "csodák". Azóta igyekszem berendezkedni az egy szemmel történő életmódra. A gyenge két hónap alatt, igaz, hogy ez érdemi látásjavulást nem eredményezett, de úgy tűnik mintha a szemem jobb oldalának cc. egyharmad-negyed részén látni kezdenék, egyelőre be-be villanva. Nem vagyok orvos, de szakmámból kifolyólag tanultam anatómiát, tudom azt, hogy a keringés hiányában elpusztult idegsejtek nem regenerálódnak. Mégis reménykedve azt kérdezem az illetékes szakorvostól, hogy praxisában fordult-e elő olyan eset, hogy valakinek egy ilyen súlyos eseményt követően később, ha nem is az eredeti formában, de visszatért a látása? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Papp Júlia válasza látásvesztés témában

Tisztelt kérdező! Sajnos ez a betegség típus általában a szemészek egyik "rettegett betegsége", nagyon rövid idő alatt, még gyors intenzív beavatkozás ellenére is gyakran vakságot okozva. A gyógyításban sosem szabad azt mondani, hogy "soha". Valóban előfordulnak "szabályt nem ismerő" betegség lefutások, váratlan, átmeneti gyógyulások, de extrém ritkán. Sajnos a lelki hozzáállástól, függ, de érdemes inkább berendezkedni a látás végleges elvesztésére (ami nagyon nehéz) . Sajnos az általam kezelt, környezetemben ismert betegek körében ebből a betegségből nem volt felépülés. (Egyéb csodát azért mi is megélhettünk - pl. tompalátó szem hirtelen feljavulását 40 éves betegben a másik szemének elvesztésekor stb.)

Kérdés: 2012. június 19., 09:27; Megválaszolva: 2012. június 28., 17:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés