Lelet értékelése

T.Doktornő! Feleségem kiértékelést kért a laboreredményéhez, a pajzsmirigy leletre. Az értékek teljesen a ref.tartományon belül vannak, és szegény nem értette miért irták neki Önök a kiértékelésre, hogy idézem: ,, Az értékek alapján a pajzsmirigy-funkció rendben van. A TSH célérték egyes esetekben eltér a normál referencia-tartománytól, ezért a vizsgálatot kérő orvos véleményét is kérje ki. Miután az eredmények ezek.. TSH: 2.980 mIU/l ref: 0.300-3.600 Ez teljesen a határon van bent akkor nem értjük, hogy miért irták, hogy a TSH célérték egyes esetekben eltér a norm. értéktöl, az orvos véleményét kérjük ki. Máshol a ref.tar: 0.4-6, nálunk 0.300-3.600, a mienk: 2.98. A háziorvos szerint is teljesen jó mert közép érték. Köszönjük a választ. T4 0.95 ng/dl ref: 0.80-1.70 T3: 2.48 pg/ml ref: 2.20-4.20 Minden értéken belül van:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza pajzsmirigy témában

A labor által megadott TSH célérték az esetek nagy részében valóban mérvadó az értékeléshez, de vannak olyan állapotok, amikor még a referencia értékeken belül is van egy sáv, amin belül kell tartani, pl. 1 mIU/l körüli érték kell, hogy legyen a TSH egyes meddőségi problémák kezelésekor. Ha az ön feleségénél semmilyen speciális kórkép nincs a háttérben, ami az értékelést bonyolítja, akkor értelemszerűen, a referenciataroményt kell figyelembe venni, ezért tanácsoltam, hogy a kolléga véleményét is kérjék ki.

Kérdés: 2012. június 13., 12:29; Megválaszolva: 2012. június 14., 11:37
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat