nyaki ér probléma

Tisztelt Doktór úr/ Nő! 35 éves vagyok, 6 évvel ezelőtti trombózis miatt syncumaros, de baba-tervezés miatt fél éve Clexane-t (0, 4) szúrok. Geneteikai eltérés nem igazoldódott az MVT-t követően, kivizgsáltak, okát nem tudják.Vérképem rendben, vérzsírok, koleszterin, cukor normál értéken. A napokban készült egy nyaki doppler vizsgálat, melynek az eredménye nem túl megnyugtató, de sajnos nem fejtették ki nekem, így szeretném a segítségét kérni: Mindkét oldali art. veretbralisban megtrartott craniális irányú áramlás mérhető. Balo oldalon az ICA dorsalis falán az intima kb.15 mm hosszan kissé vaskosabb 1 mm. Meszes plaue nem látható. Mindkét oldali CCA, ECA, ICA vizsgált szakaszán normál haemodinamikai értékek mérhetők. Dg: Kissé vaskosabb intima a bal oldali ICA-ban. Mennyire kell aggódnom? Mit jelentenek a fentiek? Mit tudok tenni, hogy ez normalizlkódjon, illetve szükséges e egyéb vizsgálat? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza érrendszer témában

Kedves Andrea!

Ahhoz, hogy véleményt tudjak formálni és a kérdéseire válaszolni tudjak, a kivizsgálások eredményeire is szükségem lenne. Ha ezeket nem akarja a nyilvánossággal is megosztani, [email protected] email címemre is elküldheti.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. május 14., 09:52; Megválaszolva: 2012. május 15., 23:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?