Edzés közebeni rosszullét

Üdvözlöm. Szeretném a segítségét/tanácsát kérni. Magamról egy kicsit: 10éve versenyszerűen kézilabdázok. (heti 5x2 óra edzés + hétvégén 1 meccs) Egy térdsérülés miatt ki kellett hagynom úgy fél évet, és rám jött +15kiló. Amint tudtam újra edzeni ez a 15 kiló szépen le is kopott rólam. (kb 3-4 hónap alatt) Most 2 hónapja tartom a súlyomat, vegyesen, változatosan táplálkozom. A problémám a következő lenne: Amióta visszatértem az edzésbe, főleg nagyobb terheléseknél (sok egymás utáni sprint, robbanékonyságot igénylő feladatok) , elkezdek szédülni, bedugul a fülem, sokszor nehezen kapok levegőt, és néha kettős látásom is van. Ilyenkor nem tudok koncentrálni, és olyan mintha nehezen fognám fel a körülöttem zajló dolgokat. (le tudok reagálni mindent, csak nagyon idegesítő) Ilyenkor, ha leülök általában pár perc alatt a fülduguláson kívül minden tünet elmúlik. Nyugalmi állapotban a vérnyomásom 130-140/70-80 szokott lenni, a pulzusom 50-60 közötti. Edzés közben vérnyomást nem tudok mérni, terheléskor a pulzusom 120-130 közötti. (ez régebben is ennyi volt) Pár említésre méltó dolog még a közelmúltból: kb 7-8 hónapja, emelkedett volt a vércukrom (éhomi 6, 5-8, 0 között) , erre diétát írtak elő, de a súlycsökkenéssel visszaállt a vércukrom is. Nem tudom, hogy ez számít e ez itt valamit, de ugyan ettől az időtől kezdve (7-8hó) , nem tudom meginni a tejet. Görcsöl tőle a hasam és felfúj. Pedig előtte rengeteg tejet ittam. A teljes vérképemben (2012.01.10) minden rendben volt, egyedül a HDL koleszterin lett "csillagos" ennek 1.06 volt az értéke. A vizelettel is minden rendben volt. Ön szerint mi lehet a háttérben, merre érdemes elindulni? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza rosszullét témában

Kedves Kérdező!

Rosszullétének hátterében legvalószínűbb, hogy vérnyomás ingadozás vagy hirtelen vércukor csökkenés állhat.

Szóba jöhet 24 órás vérnyomás ellenőrzés, így edzés alatt is mérhető a vérnyomása. A rosszullét jelentkezésekor vércukor vizsgálat.

Kérdés: 2012. április 25., 17:09; Megválaszolva: 2012. április 26., 18:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés