• laborértékek változása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Magas vérnyomásra szedtem lavestra, nebivolol és rawel gyógyszereket. a laborom az elsőhöz képest változott több ponton is. 3 heti gyógyszerszedés után: vércukor 5, 4 ről6, 1 re WE16ról 23-ra GOT:17ről 30-ra GPT:22ről 102-re GGT:47ről 206 ra Cholesterin 7, 1ről 7, 4-re Triglicerid 2, 3ról 2, 9-ra ment fel ÍViszont az első letetemnél a húgysav 566 volt és a másodiknál ez csökkent a napi 2-3 liter ivással 464-re. kaptam rosuvastatint még és milurit tablettát. Kérdésem a májenzimejeimmel szdhetem e és szükséges e még + ezeknek a szedése!? időközben bellt a vérnyomásom a normál értékr, e de szedem a gyógyszereket. A Rawelt már nem kell szdnem mert időközben nagyon lement a vérnyomásom a 24 órás ellenőrzés során látszott. Minden gyógyszerből napi 1 szemet szedek. féltem a májamat vajon jó e ez így?

        Dr. Boros Miklós válasza a májenzim témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomása azért állt be, mert szedi a gyógyszereket, semmiképp se hagyjon el gyógyszert a kezelőorvos tudta nélkül. Mindenképp javasolt májkímélő étrend, Silegon szedése, alkoholtilalom, rendszeresen kontrollálják a májenzimeket, ha továbbra is magasak vagy nőnek az enzimszintek, hepatológiai szakrendelésre kérjen beutalót.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. április 05., 15:44; Megválaszolva: 2012. április 06., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: