• Öninjekciózás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Udvozlom! Intramuscularis injekciot adok magamnak farizomba, 22g 08x40 tuvel. Multkor kicsit jobban verzett, mint szokott, de hamar elalt a verzes. Az orvosnak elmondtam, azt mondta valoszinu csak egy eret megsertett beadas kozben, de ez nem problema, ha visszaszivta es vakum jott. Mindig visszaszivom, de attol tartok, hogy beadaskor kicsit remeg a kezem, es visszaszivas utan, beadaskor sertek meg egy eret. Nem az elso injekciozasom, joparon mar tul vagyok, tudom a folyamatot, es eddig halisten nem volt gond. Sajnos nincs lehetosegem elmenni beadatni, tehat mindenkeppen magamnak kell beadnom, A kerdesem csak annyi, hogy sikeres visszaszivas utan, esetleg beadas kozbe nem mehet-e erbe? Mert mint tudjuk akkor gaz van, es emboliat okozhat. Koszonom a valaszat!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a injekció témában

        Kedves Kérdező! Farba adott muscularis injekciónál kis hajszáleret esetleg megszúrhat, nem valószínű, hogy nagy eret találna el. A leírt technika megfelelő, ha gyors, határozott mozdulattal történik a szúrás és beadás a kézremegése is csökkenthető. Mindenesetre törekedjen arra, hogy a visszaszívás után már ne mozgassa a tűt semmilyen irányba. Ha az injekció felszívása után szabályosan légteleníti a fecskendőt, abból nem mehet levegő az erekbe sem, így légembolia veszélye kizárható.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. április 04., 12:49; Megválaszolva: 2012. április 06., 16:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: