• Inzulinrezisztencia és tesztoszteron szint emelkedése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Kisbabát szeretnénk és az orvosom elküldött laborvizsgálatra (1 éve az addig szabályos ciklusom felborult és 27-38 nap között váltakozik azóta), köztük vércukorterhelésre is. Eredménye a következő lett: éhgyomri: 4, 52 mmol/l; vércukor terhelés (cukros folyadék) 2 órás: 4, 15 mmol/l. Mivel kisebb lett a 2 órás értékem az éhgyomrinál ez utalhat inzulinrezizstenciára? Vagy más eltérésre? Szükséges-e erre gyógyszert szedni vagy diétával, mozgással ez javítható. Okozhatja-e ez a tesztoszteron szint a normál szinthez képesti kismértékű emelkedését? BMI értékem a normál tartományban van. Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! Az eredmény nem utal inzulinrezisztenciára, erre semmilyen kezelés nem szükséges, a tesztoszteron szint ettől független.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 03., 10:42; Megválaszolva: 2012. április 04., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: