• Pajzsmirigy / hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő! 5 nappal ezelőtt diétázni kezdtem, Turbódiéta márkájú termékkel. Már régebben is végeztem, problémám nem adódott vele. Hatásmechanizmusa a pajmnirigyen keresztül az anyagcsere-háztartás "gyorsítása", a test "átprogramozása". Laikusként nem gondoltam volna, hogy mindez gondot okozhat. 4 nap elteltével nagyon erős hasmenésem jelentkezett, amely mostmár kb. 48 órája tart, fájdalommal és kellemetlenségekkel vegyítve. Arra gondoltam, a diéta azonnali befejezését követően helyreáll az emésztésem, de nem így lett. Kissé kétségbe vagyok esve, remélem nem tettem valami nagy rosszat magam ellen...a második terhességem során pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak, de az évi rendszeres vizsgálatokkor változást nem állapított meg az endokrinológus, még gyógyszeres kezelés sem szükséges. A legutóbbi szakorvos a diétám említésekor azt mondta, nem hallott még erről a termékről, nem hiszi, hogy problémát okozhat. Ennek okán nyugodt szívvel kezdtem hozzá újra a diétához, de kb. 3 kilogrammot veszítettem már a súlyomból 3 nap alatt, amióta a hasmenés folyik, és egyre kevesebb az erőm, hiszen nem kívánok sem enni sem inni, és legyengít a betegség. Endokrinológushoz pedig ripsz-ropsz bejutni itt vidéken képtelenség - ráadásul most költöztünk ide a fővárosból -, az új háziorvosom pedig nem a terület specialistája:-( Várom válaszát.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Egyelőre várjon még néhány napot, hátha rendeződik a diéta keltette helyzet. Ha nem, forduljon háziorvosához, laborvizsgálatokkal el tudja dönteni, hogy endokrinológushoz vagy gasztroenterológushoz irányítsa.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. március 18., 12:43; Megválaszolva: 2012. március 19., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: