• Vérkép lelet eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretném megtudni, hogy mit jelent a vérkép eredményem szerint ha: Alk.foszfatáz eredmény:495 U/l a ref.tartomány ennél a sornál 98-279. Az orvos csak annyit mondott, hogy ez magas(ezt én is látom) de, hogy ez mit jelent azt nem tudom. Köszönöm a válaszát. Románné Kati

        Dr. Csuth Ágnes válasza a alkalikus foszfatáz témában

        Az érték jelnetősen emelkedhet pl. az epeképződés akadályozása és egyes májbetegségek esetében. Vannak tüdőbetegségek, amikor szintén nő az enzimszint, és emelkedhet Hodgkin kórban is. Több esetben idősebb korban emelkedik az értéke minden kóros ok nélkül is. Ha Önnek csak az alkalikus foszfatáz értéke magas és minden egyéb rendben van, valószínűleg csak a korból adódóan magas az érték, kérdezze meg a háziorvost.


        Kérdés: 2012. március 13., 15:06; Megválaszolva: 2012. március 15., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        23 éves lány vagyok, tegnap voltam vérvételen és ezeket az eredményeket kaptam! Mire kell figyelnem, mire utalnak az eredmények? https://imgur.com/uEwd9jV Koszonom Köszönöm

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció