vérsejtsüllyedés

Üdvözlöm! Azért írok Önnek, mert pár hete kiderült, hogy köszvényes a lábam. 23 éves nő vagyok, túlsúly problémám sincs (még talán híznom is kellene), így csodálkozom én is és az orvosom is, hogy ez mitől lehet. A családomban sincs senkinek ilyen betegsége. Sok húst és zsíros ételt eszek, de ugyan azt eszi a vőlegényem is, és neki még sincs semmi baja. Voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményt, és kiderült, hogy magas a koleszterinem, a vörösvértestem, és ami még jobban aggaszt, hogy a vérsüllyedésem alacsony (2). Nem tudom, hogy ez mit jelent pontosan, de nagyon megijeszt. Ezen kívül még azt szeretném kérdezni, hogy a 24 órás EKG mennyire megbízható? Már régóta aggaszt, hogy bármikor felkelek (reggel, vagy délutáni pihenés után), nagyon gyorsan ver a szívem. Az ébredési pulzusom 90 fölötti. A vérnyomásom legtöbbször alacsony. Voltam már egyszer szívultrahangon, de az orvos csak annyit mondott, hogy biztos stresszes vagyok, azért ver néha össze vissza a szívem. Szerintem nem lehet mindig mindent a stresszre fogni. Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

Az alacsony vérsüllyedés semmilyen kórosat nem jelez, emiatt nem kell aggódnia. A 24 órás EKG az adott 24 óra alatti ritmuszavarokat,, ingervezetési zavarokat, stb. megbízhatóan rögzíti, bár elképzelhető, hogy nem sikerül vele a ritmuszavart "elcsípni", mert nem jelentkezik az adott időintervallum alatt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 08., 10:47; Megválaszolva: 2012. március 12., 10:49
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Hasnyálmirigy vagy gyomorprobléma...
Tisztelt Doktornő! Nagyjából szeptember vége óta vannak különböző emésztési problémáim. Amit kiemelnék, hogy gyakori gyomortájéki, ill...
Dalacin 300 és rubofen 500 szedhető...
Üdvözlöm Dokotornő ! Fel duzzadt arc a szem ig baloldalon , ügyeletes fogorvos felírta a dalacin 300 mg-ot , tegnsp este óta szedem ,de reggelre és...
irritábilis bél szindróma