• fájdalom kiegészítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Korábban feltett kérdésemet egészíteném ki. Pár napja kb. 5-10 perc közepes tempójú futás után az egész torkomban égő-szúró érzést éreztem, fokozott nyálképződést, valamint kissé nehézkesebben vettem a levegőt (nem nehézlégzés! ) Futás közben a mellkasom bal oldali részén fájdalmat éreztem. Futás utáni naptól kezdve pedig szegycsonti folyamatos, enyhe nyomás, fájdalom, most is érzem. Sokszor úgy érzem, hogy kevés levegőt tudok venni egyszerre, amikor kifújom a levegőt, már akkor furcsát érzek (nem tudom leírni normálisan) Nagyon régen futottam, de korábban is volt hasonló problémám! EKG-negatív. Megfigyeltem, hogy súlyzós edzésnél nem érzek hasonlót, azonban ha intenzívebb jellegű az edzésem, pl. kevés pihenő gyakorlatok között, akkor enyhén jelentkezik a toroknál, nyak elülső részén lévő égő-szúró érzés. Tehát fárasztóbb cselekményeknél jön csak elő.. Korábban diagnosztizáltak asztmát. Elképzelhető, hogy ez áll a háttérben? Továbbá refluxom is van, azon gondolkozom, hogy akár az is lehet, de napokig, hetekig is fennállhat a fájdalom? Savlekötőt is szedek rendszeres jelleggel. Kérem bárminemű segítségét, hogy mit csináljak, merre induljak, milyen szakvizsgálatra menjek! Köszönöm Tibor

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében akár rossz légzéstechnika is lehet, de ha korábban asztmát állapítottak meg, ilyen panaszok esetén indokolt a tüdőgyógyászati kontroll. Ha a nyugalmi EKG negatív, annak örülünk, de egy terheléses EKG-ra is szükség lenne, tehát tüdőgyógyászat és kardiológia irányában kellene elindulnia. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. március 05., 03:17; Megválaszolva: 2012. március 07., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: