• Olvashatatlan macskakaparás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Egészségügyi Minisztérium, SOTE, és most a Webbeteg.hu is! A tárgysorban megadott szó szerepel sok fordításon, ugyanis az egészségügyben dolgozó alkalmazottak kézírása a legtöbbször olvashatatlan. (Zárójelben jegyzem meg, hogy nekem mérnökként megtanították azt, hogy műszaki rajzokon a megjegyzéseket szépen, mások által is olvashatóan írjam. Már csak a félreértések elkerülése végett is. Az orvosi egyetemeken miért nem hívják fel erre a figyelmet? ) Érthetetlen, hogy az orvosi zárójelentéseket, halottvizsgálati bizonyítványokat, boncolási jegyzőkönyveket, recepteket stb. miért töltik ki még mindig kézzel. Ezek kisilabizálása sokszor a szakembereknek is gondot okoz. Egy fordító, akit általában az idő is sürget, gyakran találja magát szembe olyan helyzettel, hogy egyes, kézzel írt részek olvashatatlanok. Ilyenkor kezdődik az időrabló és költséges telefonálgatás, tanácskérés fórumokon stb. Tisztelettel: Mazarin

        Dr. Csuth Ágnes válasza a témában

        Kedves Kérdező! Ebben a rovatban szakmai jellegű kérdésekre válaszolunk, mivel ez nem olyan jellegű, kérem, forduljon máshova a panaszával.


        Kérdés: 2012. február 28., 11:55; Megválaszolva: 2012. február 29., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: