• segítség nem tudom mi a baj

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor úr. Egy igen összetett kérdést adnék önnek. Inkább csak tüneteket tudok felsorolni. A házi orvosom mindenre azt mondja vírus, vagy fül orr gégészet. Viszont nem tartanának a tünetek már kb 1 éve. A tüneteim, egy hónapban akár 2x is náthás, vagy influenzás, vagy légúti fertőzéseim vannak, pedig rendszeresen szedek C vitamint, 1000mg-ot. Immunrendszer erősítőt béres cseppet. most már nem mert úgy sem használt. fél éve a bal nyakamon találtam néhány csomót mikor megmozdítottam a nyakam belenyilalt a fájdalom. Erre a háziorvos azt mondta vírus. December eleje óta néha legszomjam van. Januárban két alkalommal nem kaptam levegőt több mint 20 percen keresztül, ami baloldali mellkasfájdalommal társul. Már több éve küszködök olyan gonddal, hogyha például gyorsan megyek, vagy biciklit hajtok,, vagy futok, vagy akár felmegyek a lépcsőn majd meg fúlok, köhögök nem kapok levegőt, összeesésig legyengülök. Előtte semmi ilyen tünet nem volt sportoltam. Hirtelen jött fejfájás, majd erős szédülés, elgyengülnek a lábaim és nem bírnak megtartani. Ami bármikor jelentkezik ha az utcán megyek bevásárolok. nem kapaszkodok meg összeesek. Néha elsötétül a kép, m és kell 30 másodperc hogy magamhoz térjek. A nap egyik szakaszában még fitt vagyok, a másikban úgy elkap a fáradság, hogy fejem nem bírom felemelni pedig csak a dolgomat végeztem. Ültem. Nem tudom ide tartozik -e de például ha megvágom magam, és kiszívom a vérem nagyon fémes íze van. A másik bajom lehet akár nyár 30-40 fok meleg jéghidegek és lilák a kezeim, és barnás foltos a bőröm. Nagyon keveset szoktam enni, de annak ellenére kövér vagyok. Nincs soha étvágyam, és éhes sem vagyok. Tornával sem tudom leadni a súlyfelesleget. Kb egy és fél éve ismeretlen eredetű hőemelkedés 37, 5 felett vagy37 szokott lenni. Semmi egyéb tünet nincs. Nagyon sokszor gyengének levertnek fáradtnak érzem magam, de sosem tudok elaludni. Nagyon fázós vagyok. Már hosszabb ideje azzal is küzdök, hogy minden porcikám fáj, nagyon gyakran

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a gyengeség témában

        Kedves Kérdező! Valóban nagyon szerteágazóak a panaszai, de 23 éves korban nem normális dolog, hogy tele van egészségügyi problémákkal. Panaszainak sokféle oka lehet, nem kellene belenyugodni a "vírus" teóriába, hanem részletes kivizsgálásra van szükség. Az állandó légúti fertőzések és a terhelésre jelentkező nehézlégzés miatt kiterjedt laborvizsgálatok, tüdőgyógyászati és kardiológiai szakvizsgálat indokolt. A súlyproblémái miatt viszont endokrinológiai kivizsgálás szükséges (női nemi hormonok, mellékvesék, pajzsmirigy állapotát tisztázni kell. Az állandóan hideg, lila végtagok miatt érsebészeti és immunológiai vizsgálatok javasoltak. Mindezeket összegezve biztosan kideríthető, mi a probléma. Sajnos azt kell mondanom Önnek, hogy bármelyik területen kiderülhet olyan betegség, amit kezelni kell. Ha viszont minden negatív, akkor megnyugodhat, gondolom az álmatlanságot legalábbis részben már az állapotával kapcsolatos aggodalmak okozzák. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. február 27., 11:31; Megválaszolva: 2012. február 29., 00:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: