• inzulin rezisztencia

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! nőgyógyász küldött inzulin rezisztencia vizsgálatra és az eredmény számomra igen meglepő: az éhgyomri cukor jó (5, 7), azonban a cukorterhelés után a cukorszint csökken 5, 7-ről 60 perc után 5, 1-re, 120 perc után 5, 2-re. Az inzulin az éhgyomri szintén ref. tartományon belül van kevesebb, mint 2, 60 perc után 35, 9 120 perc után 27, 1. Nem vagyok elhízott, rendszeresen sportolok, a táplálkozásra is odafigyelek. A vizsgálat előtti nap nem sokat ettem, vacsorára azonban két kiflit elfogyasztottam. Ez befolyásolhatja az eredményt? Mit jelent az, hogy csökken a glükóz szint? Annak nem emelkednie kell? Az adatok jelenthetnek glükóz intoleranciát? Köszönettel: E.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! Ennyi csökkenés egészségesben egyénben is lehetséges, nem kórjezlő, teendője nincs.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. február 24., 19:37; Megválaszolva: 2012. február 27., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: