• Vérkép elemzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő. Azt szeretném megtudni, szükséges e további kivizsgálás valamilyen szakrendelésen (hematológia? ) 3 évi sikertelen teherbeesés szempontjából, mivel átnézve a leleteimet, a következő értékek mindig picivel átlépték az adott tartományt. Pl: Vörösvértestszám: 3, 8 (4, 0-5, 2) Hematokrit 35 (37, 0-45, 0) MPV 7, 2 ( 8, 0 - 13, 0) Protombin idő 15, 8 ( 11, 9-15, 7) Inr 1, 16 ( 0, 85-1, 15) Igaz nem sok az eltérés, de mindhárom vérvétel alkalmával ezek a dolgok mindig tartományom kívüll estek. Próbáltam utána olvasni a témában, ha jól értem akkor enyhe vérzékenység állhat fent nálam? Érdemes ezzel továbbmennem valamilyen szakrendelésre? Van köze ezeknek a dolgoknak a teherbeesés elmaradásában? Köszönettel: Anna

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Nők esetében az enyhe vérszegénység tekintettel a minden hónapban fellépő rendszeres vasvesztésre nem ritka probléma, ezért különösebb kivizsgálásra általában nincs szükség. Az INR és protrombin eltérés már érdekesebb lehet a meddősség szempontjából is. Ha a vér szerinti rokonai között a hölgyeknél esetleg voltak spontán vetélések, meddőségi problémák, a férfiak körében szívinfarktusok, mélyvénás trombózisok, tüdőembolia, akkor "thrombophylia" irányában további vizsgálatok szükségesek. Ezt az Országos Várellátóban és a különböző kórházak haematológiai ambulanciáin is el tudják végezni, háziorvosi beutaló szükséges hozzá. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. február 17., 12:03; Megválaszolva: 2012. február 20., 23:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: