• Kóros-e az ásítás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy kóros-e a gyakori ásítás? Édesapám 67 éves, és az utóbbi 3 hétben nagyon gyakran, feltűnően gyakran ásít, de már abban a percben el is alszik, vagy álmában is ásít. Édesanyám szerint ez nem jó, és arra kért írjak Önöknek és kérjek segítséget. Édesapámnak nincs egészségügyi problémája, és fizikailag is jó érzi magát. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm válaszukat: Horváthné

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar, kóros ásítás témában

        Kedves Horváthné! Először meg kellene kérdezni az édesapját, hogy van-e éjjeli alvászavara, mert ez is állhat a nappali aluszékonyság hátterében. A gyakori ásítás aluszékonysággal az emberi szervezet tartalékainak csökkenésére is utalhat /pl.:keringési probléma, légzőszervi probléma, esetleg vérszegénység stb./. Érdemes a családi orvost felkeresni a panasszal, részletes fizikális vizsgálat, EKG, laboratóriumi vizsgálat is szükséges lehet. Amennyiben nincs kimutatható szervi rendellenesség a panasz hátterében depresszió irányú kivizsgálás is ajánlott. Jobbulást kívánok az édesapjának! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 13., 20:15; Megválaszolva: 2012. február 14., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: