• Kórosak e az eredményeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő! Voltam laborvizsgálaton, ahol az alábbi eredményeim születtek: Vas 23, 6 µmol/L TSH 2, 190 mIU/L Szabad T4 10, 75 pmol/L LH 5, 01 U/L FSH 6, 89 U/L Prolaktin 456, 6 mIU/L Tesztoszteron 1, 5 nmol/L Glükóz terhelés 0' 4, 6 mmol/L Glükóz terhelés 60' 6, 6 mmol/L Glükóz terhelés 120' 6, 3 mmol/L Inzulin 0 perces 8, 6 mIU/L Inzulin terhelés 60' 50, 7 mIU/L Inzulin terhelés 120' 51, 4 mIU/L HOMA-IR 1, 7 A leírt eredmények közül tekinthető bármelyik is kórosnak? Illetve, felmerül pcos, inzulinrezisztencia lehetősége? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Egy 25 éves lány

        Dr. Molnár Dóra válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Nagyon nehéz sokféle laboratóriumi leletet klinikai vizsgálat, a tünetek ismerete nélkül értelmezni. Az egyes laboratóriumok különböző módszerekkel végzik a vizsgálatokat, ezért kisebb különbségek a normál értékekben laboratóriumok között is vannak. A női hormonok szintje függ attól is, hogy a menstruációs ciklus mely időszakában történt a vérvétel. Az inzulin terheléses értékek emelkedettek, de kifejezett cukorbetegség nem állapítható meg. Azt tanácsolom, hogy a vérvételt kérő orvossal beszélje meg részletesen a leletet, aki ennek megfelelően fog Önnek további tanácsot adni, esetleg terápiát elkezdeni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2012. február 11., 15:42; Megválaszolva: 2012. február 13., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: