• HDL koleszterin

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosszakértő! Több mint 10 éve nem voltam vérvételen, ezért most elmentem. A vizelet rendben van. Két határérték volt rossz: HDL koleszterin: 1, 34 mmol/l. (Ref: 1, 45-5, 20) RDW: 15, 20 %CV (Ref: 10, 10-14, 80) Mit csináljak? Az összkoleszterin, és a LDL rendben volt. 185 cm 63 kilós vagyok. Milyen étrendet kell tartani, hogy a hasznos koleszterint megemeljem? Vagy ezt a genetika okozza, és nem tudom befolyásolni? Mi az RDW? Üdv: CSaba

        Dr. Csuth Ágnes válasza a laboreredmény témában

        Kedves Csaba! Az RDW a vörösvértestek eloszlási szélességét jellemzi. A laborlelet többi eredményének ismerete nélkül nem lehet értékelni, hogy van-e jelentősége az eltérésnek. A HDL emelésére legjobb módszer a testmozgás, de természetesen az étrend zsírszegény legyen, ha az össz és az LDL koleszterin rendben volt, nincs túlsúlya, akkor az eddigi étrend folytatható.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 06., 10:33; Megválaszolva: 2012. február 07., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: