• nyirok problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Problémám a következő lenne. Több mint fél éve néha szúró fájdalmat éreztem a szegycsont körüli tájékról, később ez a jobb mellemben jelentkező szúró fájdalommá és a jobb honaljamban szintén szúró fájdalommá alakult át. Körülbelül három hete a jobb oldalon, a nyakamon elhelyezkedő nyirok csomók is keményre dagadtak, nem érzékenyek, a többi szúró érzés megvan. Eddig a házi orvos elküldött tüdő röntgenre, onnan elküldtek kardiológiára, itt mindenütt elmesélték hogy nem találtak semmi rendellenességet és ennyi. Az lenne a kérdésem mi lehet a háttérben, illetve milyen szakorvost keressek fel esetleg? A háziorvos nem mond semmit, beutalót sem ír. A Szigetszentmiklós gyártelepi korházba tartozom helyileg. Köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A nagyobb nyaki nyirokcsomó önmagában még nem jelent kezelendő betegséget. A mellkasi fájdalom kivizsgálása komplett. Amennyiben nem nő és nem lesz fájdalmas a nyaki nyirokcsomó nincs további teendő. A panaszok hátterében gyakran áll a mozgásszegény életmód következtében kialakult mozgásszervi panasz. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Amennyiben a nyaki nyirokcsomók állapotában változás lép fel keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 01., 18:58; Megválaszolva: 2012. február 03., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: