• Hiperhidrózis/kóros izzadás kivizsgálása, oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Amióta az eszemet tudom, kórosan izzadok (leginkább hónalj tájékon, de háton és hason is előfordul) évszaktól/hőmérséklettől függetlenül, de eljutottam arra pontra, hogy már tényleg zavar és a mindennapi életben szinte mindenben hátráltat. A kérdésem az lenne, hogy milyen orvoshoz, illetve vizsgálatra menjek el, ami fényt deríthet a problémám kiváltó okára? Van-e erre konkrét kezelés? 26 éves nő vagyok, nem élek stresszes életet, nem vagyok túlsúlyos, semmilyen káros szenvedélyem nincs, lelkileg rendben vagyok, próbálok egészségesen táplálkozni, nem szedek semmilyen gyógyszert és tudtommal semmilyen betegségem nincs. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A fokozott izzadásnak lehetnek belgyógyászati okai, ezeket nem ártana kivizsgálni (pl: pajzsmirigy túlműködés, cukorbetegség, egyes daganatok, hormonális zavarok, stb) akkor is, ha nincs tudomása betegségről. Konkrét kezelés csak akkor van, ha van kimutatható betegség. Ha ilyen nincs, nyugtatóval, szorongás gátlóval lehet próbálkozni. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. január 30., 16:24; Megválaszolva: 2012. január 31., 23:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: