• Fáradékonyság, légszomj

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! A problémám a következő: hiába pihenem ki magamat, állandóan fáradt vagyok és levert. Napi 12 órában dolgozom, tehát ez eléggé megnehezíti az életem; fölemelek egy dobozt és már levegő után kapkodom, sokszor van, hogy le kell ülnöm 5 percre összeszedni magam, mert úgy érzem, elájulok. Nem vagyok sem depressziós, rendesen eszem és jó ideje vitaminokat szedek, viszont dohányzom. A kezem szinte állandóan remeg, ha lehajolok, úgy érzem, mintha víz ment volna az orromba és nyomást érzek a fejemben. Mostanában állandóan azt álmodom, hogy meghalok, és arra ébredek, hogy rettentően fáj a bal karom és a szívem környéke. Szinte mindennapos, hogy fáj a szívem, és azért az elmúlt időszakban meghallgatták, voltam tüdőszűrésen, vérnyomást mértek, vérvétel, tehát ilyen apróbb vizsgálatok más célból voltak, amelyek utalhattak volna bármilyen bajra. Szinte akárkit magamhoz ölelek, az rá a reakció, hogy "úgy ver a szíved, hogy az enyémet is kiüti", ami lehet, hogy normális, de hogy éjszaka nem tudok tőle elaludni, mert "érzem, hogy van", már nem biztos. És hogy 21 évesen fuldoklás nélkül nem tudok felmenni 10 lépcsőfokot, szintúgy érdekes. És nagyon keveset dohányzom, nem iszom kávét. Tudom, hogy ez elég sok mindenre utalhat vagy éppenséggel semmire, de akkor milyen vizsgálatot tudna javasolni, amelyen hasznos lenne részt vennem? Válaszát előre köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fáradékonyság témában

        Kedves Kérdező! Panaszának hátterében állhat vérszegénység, pajzsmirigy túlműködés, szívritmuszavar is. Javasolt ezen vizsgálatok elvégzése. Ha az említett vizsgálatok nem igazolnak kóros eltérést, akkor az Ön panaszának hátterében szorongás is állhat. Ennek kezelése megfontolandó.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 15:04; Megválaszolva: 2012. január 31., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: