Cukor és só

Kedves Doktornő! Férjem az utóbbi két évben egyre sósabb és édesebb ételeket eszik, ,ami neki elég édes vagy sós, az nekem és a család többi tagjánk már ehetetlenné ízesített (Pl. 2 dl teát minimum 5-6 teáskanál kristálycukorral édesítve issza). Kérem szépen írja meg, hogy a túlzott só ill.cukor fogyasztása valamely betegség jele-e, vagy mi más oka lehet, és hogy, hogyan kezelhető ez az állapot. Köszönettel várom válaszát: ur.sa

WEBBeteg Szakértő válasza cukor témában

Tisztelt Kérdező! Nem tudok olyan betegségről, aminek az lenne az első jele vagy tünete, hogy megnövekszik az illető személy igénye a sósabb vagy édesebb ételek fogyasztására, úgy gondolom ez inkább egyéni ízlés kérdése. Arra azonban mindenképp figyelmeztetnie kellene férjét, hogy a túlzott, mennyiségű só és cukor fogyasztás egészségtelen és ezért fontos lenne, hogy férje csökkentse az ételek sózását és cukrozását. Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Megválaszolva: 2011. augusztus 01.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Cukorterhelés
Üdvözlöm! Cukorterheléses vizsgálaton az alábbiak lettek az eredményeim: Glükóz 0’: 5,1 60’: 11,8 120’: 6,2 Inzulin 0’: 4,17 Inzulin 60’: 49,49 Inzulin...
Melyik eredmény jelzi a vércukorszint...
Tisztelettel! A napokban megkaptam a leletem eredményeit, amin kettő vércukorszintet érintő eredmény található. -Glükóz (éhgyormi vércukor) -Glükóz...
Cukor?
Tisztelt doktor nő 10 éves kislányom meg veszik a cukorért, csoki és egyébb édesség nem érdekli., De ha nem veszek valamilyen cukrot, képes a konyhából ki...
Cukor
a fehér cukor, , ami olyan töménységű, ami a természetben nem is fordul elő (pl. a cukorrépában is csak 18% van), így a szervezet nincs is rá berendezkedve....
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma