• Mit mutat a laboratóriumi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, Vérvizsgálatot végeztettem és a referencia értékektől 7 eredményem eltér. 4 érték alacsonyabb: Fehérvérsejtszám 3, 3 G/L (ref: 4, 0-11, 0) MPV 7, 2 fL (ref: 8, 0-13, 0) Absz. neutrophil szám 1, 5 G/L (ref: 2, 0-7, 0) Se nátrium megh. 135 mmol/L (ref: 136-146) 3 érték pedig magasabb: Se gamma GT megh. 45U/L (ref: 7-32) Se HDL-koleszterin megh. 2, 42 mmol/L (ref: 1, 09-2, 29) Se CRP mennyiségi megh. 4, 1 mg/L (ref: 0, 0-3, 0) Kérdésem mire lehet ezekből az értékekből következtetni? Hogyan, milyen életmóddal lehet ezen értékeket a megfelelő szintre növelni/csökkenteni? Válaszát előre is köszönöm, üdvölettel: Tímea

        Dr. Boros Miklós válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Kérdező! A laboreltérések nem jelentősek. Az első lépés a napi rendszeres mozgás valamint a táplálkozási változtatások. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát valamint kerülje a zsíros, fűszeres ételeket, péksüteményeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben nincs panasza elég lesz egy év múlva a labort leellenőrizni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. január 21., 10:32; Megválaszolva: 2012. január 24., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: