• Mit mutat a laboratóriumi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, Vérvizsgálatot végeztettem és a referencia értékektől 7 eredményem eltér. 4 érték alacsonyabb: Fehérvérsejtszám 3, 3 G/L (ref: 4, 0-11, 0) MPV 7, 2 fL (ref: 8, 0-13, 0) Absz. neutrophil szám 1, 5 G/L (ref: 2, 0-7, 0) Se nátrium megh. 135 mmol/L (ref: 136-146) 3 érték pedig magasabb: Se gamma GT megh. 45U/L (ref: 7-32) Se HDL-koleszterin megh. 2, 42 mmol/L (ref: 1, 09-2, 29) Se CRP mennyiségi megh. 4, 1 mg/L (ref: 0, 0-3, 0) Kérdésem mire lehet ezekből az értékekből következtetni? Hogyan, milyen életmóddal lehet ezen értékeket a megfelelő szintre növelni/csökkenteni? Válaszát előre is köszönöm, üdvölettel: Tímea

        Dr. Boros Miklós válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Kérdező! A laboreltérések nem jelentősek. Az első lépés a napi rendszeres mozgás valamint a táplálkozási változtatások. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát valamint kerülje a zsíros, fűszeres ételeket, péksüteményeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben nincs panasza elég lesz egy év múlva a labort leellenőrizni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. január 21., 10:32; Megválaszolva: 2012. január 24., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Anyukám egy ismerőse elfelejtette, hogy alágyújtott egy serpenyőnek a konyhában, közben elaludt, mire felkelt óriási füst lett a lakásban. Pár nappal később abból a rizsből ettem, ami abban a konyhában volt, és miután...
        Tisztelt Dr úr!Tanácsot szeretnék kèrni Öntöl! Kb,1,5hónapja reggel nagyon lágy a székletem,csak reggel van egyszer,de nagyon zavar!!Szèklettenyèsztès negatív lett,szèkletvér is negatív lett,Hasi ultrahang szintèn negatív! Sokszor morognak...
        Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni, kislányom fejfájásának kezelésében. 4 éves korában jelentkeztek először, olyan fejfájások havi 2-3 alkalommal,melyek mindig hányással végződtek.Háziorvosi beutalóval, jártunk laborban,...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hasmenés után lettem figyelmes arra, hogy éget a végbélnyílásom. Néha viszket illetve nagyon rövid ideig mintha szúrást éreznék de ez ritka. Székelési inger gyakran van de a legtöbb esetbe semmi se jön, napi 1-2x...
        Tisztelt Doktornő! Feleségemnél 2-es típusú cukorbetegséget állapítottak meg fél éve.10 egység Xulthopy injekció egyszeri beadását követően állapota stabil, vércukor értéke 4,8-5,2-es értékek között mozog. Mindeközben folyamatosan...
        Tisztelt Doktor Úr! IBS szindrómában szedhető-e a Supplin antibiotikum? Az IBS-t mivel lehet kimutatni vagy igazolni.Nekem volt tükrözésem ill. vérvétellel gluténérzékenységet állapítottak meg.A gasztroenterológusom nem mondta, hogy IBS-em...
        Tisztelt Doktornő! A kérdésem, hogy a sebészeti/szájsebészeti eljárások során fogpótlásként alkalmazott nehéz és átmenetifémek és ötvözeteik valamint ezek szövetekkel közvetlenül érintkező felületei, mint az alumínium (AlMg3)...
        Tisztelt Dr Plósz János úr! A következő problémával fordulnék önhöz!Kb másfél hete, esti órákban nagy vécére kellett mennem, és elég nehezen erős nyomás árán tudtam csak székelni. Másnap már székelési ingerrel keltem, ami a reggeli...
        Tisztelt Cím! A férjemnek nemrégiben volt kolonoszkopias vizsgálata. A vizsgálat során egy polipot találtak, mely eltávolításra került. A szövettan eredménye pozitív lett és azt mondták, hogy rosszindulatú. Ennek ellenére sem...
        Tisztelt Doktor Úr! 4-5 napja elrontottam a hasam, hasmenés és hányás volt, hasmenés nagyjábol két napig. Fájt, égetett néha viszketett. Azóta rendbe jött a székelés viszont ma azt vettem észre, hogy mintha valami nyomná a végbelem és ki...