• Nagyon rossz így..

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 55 éves vagyok, és 1992-be mikor terhes lettem a lányommal azóta vagyok pánik beteg, ami nálam abban nyilvánul meg, hogy nem merek sötétben aludni, szélben nem merek kimenni, félelmeim vannak a betegségektől, szinte naponta mérem a pulzusom, vérnyomásom..már 20 éve járok orvosról orvosra, de hála istennek minden leletem negatív..ilyenkor meg nyugszom, mert tudom, hogy valoszínü beképzelek magamnak mindent..de azért összeszedtem magam, és elég jól viseltem a napokat, 2010 decemberében..volt egy hasmenéses napom amikor vagy 20-szor látogattam meg a toalettet, este viszont rám jött egy gyengeség, és olyan ájulás érzés, amitől nagyon megijedtem, hívtam az ügyeletet, azt mondták nem ittam eleget, 1 hétig ment a hasam, és hánytam, elmentem ultrahangra epekövet állapítottak meg, azota voltam minden fajta vizsgálaton, szív ultrahang, terheléses ekg, holtör, gerinc röntgen, minden negatív kivéve a röntgenen meszesedést és kopást fedeztek fel, ezáltal szokott zsibbadni a bal lábam, bal kis ujjam, a kérdésem a következő, 1 éve mióta volt a hasmenés hányás..azóta van rajtam az ájulás érzés, néha melegség érzés, gyengeség, fülzúgás, feszültség érzés, már lassan nem merek ki menni mert félek nehogy rosszul legyek..nagyon rossz így élni! mitől lehet ez? változó kor? pánik? vagy már belém rögződött egy év alatt ez a gyengeség? vagy a nyaki, gerinc meszesedéstől is érzéketlen a bal lábam? néha..legyenek kedvesek válaszolni, mert minden leletem negatív..Köszönöm szépen a megtisztelő válaszukat! Tisztelettel Lori.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a Rosszullét témában

        Kedves Kérdező! Ha valakinek minden lelete negatív, annak nincs semmi oka az állandó aggodalomra az egészségét illetően. Én azt hiszem, a hasmenéses probléma óta a félelem rögzült Önben, ami újra és újra elő tudja idézni a kellemetlen élményt. Véleményem szerint Önnek egy jó pszihiáterre van szüksége, aki segít szembenézni és feldolgozni valódi problémáját, amit a tudata esetleg jó mélyre elrejtett. Ha tisztába kerül önmagával, érzéseivel, a problémamegoldó képességeivel, vagy azok hiányosságaival, utána már le tudja győzni félelmeit. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. január 20., 15:19; Megválaszolva: 2012. január 23., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: