• Pajzsmirigy betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr! Nekem már 3 hónapja van fájdalmam a pajzsmirigyemnél, illetve hozzá még gombócérzés is társul. Mostanában a nyakam is rettenetesen fáj, főként elöl kétoldalti izmoknál.Vizsgáltak 1 hónapja uh on, gégészeten ami negatív lett.Tükrözésen is voltam, ahol állítólag a gyomor nyálkahártyarésze felcsúszik 2 cm-re a nyelőcsőbe.Erre kaptam is gyógyszert de nem igazán segít, ezért most majd reumatológushoz kell mennem, mert hátha esetleg nyaki gerinc betegség miatt lehet a fájdalom. A kérdésem az lenne, hogy nem-e lehet mégis pajzsmirigyprobléma, mert azon a részen fáj és szintehúzódik, kemény is. Már elegem van hogy 3 hónapja mindenhova csak küldözgetnek, és még sincs eredménye.Ön szerint milyen vizsgálat mutatná ki részletesen, és kitől kérjek rá beutalót? Köszönöm a válaszát előre is. Tisztelettel Ildikó

        Dr. Szanyi Andrea válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! Ha a pajzsmirigy UH-n kóros nem látható, nem nagyobb a pajzsmirigye, nem göbös, akkor valószínűleg nem ez okozza panaszát. Refluxbetegség okozhatja panaszát, ha a reumatologiai vizsgálat is negatív eredményt ad. A kapott gyógyszer hatástalansága esetén más savcsökkentőre lehet váltani. Ezt beszélje meg háziorvosával vagy gastroenterologus szakorvossal.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. január 17., 18:43; Megválaszolva: 2012. január 20., 15:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Körülbelül másfél hónapja, heti 1-2 alkalommal pár órán keresztül szúrást érzek a jobb bordaívem alatt, közben enyhe fájdalmat a jobb kulcscsontomban. Levegővételkor a szúrás erősödik. Nem elviselhetetlen,...
        Kedves Doktor úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál, akkor nem találtak semmit hüvelyi uh-n. Rá egy hétre voltam hasi uh-n, akkor a jobb petefészkemben találtak egy cisztikus képletet. Rá két napra újra voltam nőgyógyásznál, de nem tudta...