Hirdetés
      • Helyes hasizomgyakorlat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a hagyományos felülés; vízszintesből derékszögbe, az mennyire terheli meg a gerincemet vagy annak egy részét? Én úgy csinálom hogy egyenesen ülök fel és nem görbülve, bár egy picit e felső háti - nyaki rész természetesen előbb ér le amikor vízszintes helyzetbe érkezek vissza. Miért káros a hagyományos felülés mert egyre többet hallani erről és csak hasprést ajánlott - nálam ez nem használ semmit! Vásároltam "ab king pro-t" de attól fáj a fejem és a nyakam is. Röviden: Lehet-e csinálni a hagyományos felülést úgy hogy a gerinc nem terhelődik? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a hasizom témában

        Tisztelt Kérdező! A szabadon végzett felülés valóban nem kíméletes a gerinccel. Számos mozdulat és tornaelem létezik, amik sokkal kíméletesebbek. Sajátítsa el ezeket és végezze rendszeresen. A helyes testtartás és edzés elsajátításához kérje szakember segítségét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 21., 13:52; Megválaszolva: 2011. október 22., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés