• Vashiány?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! A kozmetikusom javaslatára 5 napja kezdtem el szedni a Humet-R nevű készítményt az előírtaknak megfelelően. A bőröm állapota miatt gyanakodott a kozmetikusom vashiányra (a hajhulláson kívül más erre utaló jelet nem találok magamon). Sajnos rettegek a vérvételtől, ezért arra gondoltam, hogy baj nem lehet belőle, ha kipróbálom a szert. A patikust is megkérdeztem, hogy okozhat-e problémát a Humet-R szedése akkor, ha nincs is vashiányom. Nemmel válaszolt. Szeretném azonban az Önök véleményét is kikérni. Lehet-e bajom, ha 1 havi adagot beszedek úgy, hogy lehet, hogy nincs vashiányom? Segítségüket előre is köszönöm, Üdvözlettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vitamin témában

        Kedves Kérdező! Ha az alábbiak nem állnak fenn, akkor nyugodtan szedheti: a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenységben,a terhesség első harmadában, veseműködés zavara,fokozott vastárolással járó kórfolyamatok (hemokromatózis, hemosziderózis), a rézanyagcsere örökletes zavara (Wilson-kór) esetén.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 11., 14:25; Megválaszolva: 2011. október 12., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: