• Telített vagy telítetlen zsírsav található benne ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktorúr ! A mai napon vettem egy étrendkiegészítő terméket. Neve: Lazacolaj Omega 3 kapszula Gyártó: Naturpharma Célom az lett volna, hogy TELÍTETLEN zsírsavakat vigyek be a szervezetembe. Remélem jól gondolom, hogy az kifejezetten egészséges ?! A megvásárolt termék dobozára, nagy betükkel, elöl-hátúl minden jó tulajdonsága fel van tüntetve, ( oéti száma is van)többek között az is, hogy telítelen zsírsavakat tartalmaz a készítmény. Majd a doboz alján van egy táblázat, ahol az ajánlott napi adag (2 kapszula) tápértékét írják le mg-ban. Ez szerepel ott : Telített zsírsav: 260mg egyszeresen telített : 238mg többszörösen telített: 393mg ebből: EPA : 186mg DHA : 122mg Most akkor mi van ? Telített vagy telítetlen zsírsavakat tartalmaz a készítmény ? Külömben is tudtommal, telített zsírsavakban nincs is EPA és DHA ! Kérem szépen segítsen nekem ! Egyszerüen nem értem.... Szedhető a kapszula ? Várom szives válaszát ! Köszönettel : Dorina !

        Dr. Bene Orsolya válasza a zsírsav témában

        Kedves kérdező! Elnézést a késői válaszért. Valószínűleg csak fordítási probléma miatt írtak telített zsírsavakat. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy telített zsírsav is van a kapszulában. Nem ismerem a gyártási technológiát, de a többi hasonló készítmény tájékoztatóját is megnézve azok nem csak omega-3 zsírsavat tartalmaznak (pl. 1000mg lazacolajból 300mg az EPA+DHA, a többi egyéb telített és telítetlen zsírsav). Ha OÉTI engedélye is van a készítménynek, akkor valószínűleg bevizsgálták, nyugodtan fogyaszthatja.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 24., 19:44; Megválaszolva: 2011. október 15., 21:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés