• Szénhidrátok fogyasztása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Oldalukon ezt olvastam: "Ha helyesen étkezik valaki, akkor a napi táplálék 55-60 %-át teszik ki a szénhidrátok." Máshol is hallottam már ezt az információt, de nem igazán értem, hiszen úgy tudom, a szénhidrát kalórián kívül semmit nem ad a szervezetnek. Miért van szükség egyáltalán bármilyen szénhidrát fogyasztására, tekintve, hogy a glükoneogenezis képes fedezni a szervezet (idegrendszer) glükóz igényét? Van a szénhidrátoknak bármilyen olyan pozitív hatása a testben, amit fehérje vagy zsír fogyasztásával nem lehet elérni? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a cukorszükséglet témában

        Kedves Kérdező! Vannak olyan szervek, és ilyen például az agy, amelyek csak szénhidrátot tudnak hasznosítani működésük során. A szénhidrátok gyorsan lebomlanak, és gyorsan felszívódnak, így táplálkozás után ezek adják a leghamarabb az energiát a szerveknek. A zsírok jóval később válnak elérhetővé a sejtek számára. A glükoneogenezissel a legnagyobb baj, hogy lassú a felszívódás sebességéhez képest, és csak akkor indul el, ha nincs elérhető cukor a szervezetben.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 08., 14:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 00:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés