• Vitamin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! 8 hetes hasfájós picibaba és 4 éves kisfiú anyukájaként, eléggé kimerült, fáradt és ingerült vagyok mostanában. Szeretném megkérdezni, h szedhetek-e olyan vitamint, ami tablettánként 20 mg B6 vitamint, 150 mg Omega3 zsírsavakat és 150 mg Magnéziumot tartalmaz. Talán ez a tabletta kicsit segíthet a feszültségoldásban, de szoptatás mellett engedhető, a babám nem látja semmilyen kárát? Másik kérdésem a C vitamin bevitelre vonatkozna, több féle nézet van a napi adagokkal kapcsolatban. 4 éves kisfiamnak napi 500 mg rágótablettában a gyerekorvosunk szerint nem adható, mert károsítja a veséjét. Ez igaz? Mert másik orvos szerint akár többet is kaphatna, mert így legyőzhetjük az állandó ovis betegségeket, és a felesleg úgyis kiürül. Kinek hihetek? Nagyon szépen köszönöm szíves válaszát.

        Dr. Veress Dóra válasza a vitaminpótlás témában

        Kedves Kérdező! Ön nyugodtan szedheti a B6-magnézium komplexet. A kisfiának 45mg C-vitaminra van szüksége naponta. Nagyon sok C-vitamin tartósan szedve valóban veszélyes lehet. Mesterséges vitaminpótlás helyett inkább egyen a kicsi citrusféléket, kivit, erdei gyümölcsöket és ezekből fedezzék a C-vitamin szükségletet.


        Kérdés: 2011. szeptember 01., 22:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 01:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: