• Természetes vitaminok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő/Doktor Úr! Vitaminok iránt szeretnék érdeklődni. Milyen természetes összetevőjű vitamint tudnának ajánlani nekem, ill. 5 éves gyermekeimnek? Nagyon sok vitamin van a piacon, de én olyat keresek, ami teljesen természetes és mentes mindenféle tartósítótól, ill színezéktől. A legtöbb vitamin, ami ezeknek a feltételeknek megfelel nagyon különböző összetételű, ill az egyes vitaminokat és ásványi anyagokat eltérő mennyiségben tartalmazzák. Általában azt tapasztalom, hogy egy tabletta kevés mennyiséget tartalmaz és így naponta 3-4 tablettát bevéve sem érhető el minden vitamin esetén a napi szükséglet. Egyáltalán van valamilyen hiteles vitaminkalkulátor, ami pl. C vitaminból nemcsak napi 60 mg-ot vagy kalciumból nemcsak napi 80-100 mg-ot számol, mert ezek nagyon kevés mennyiségek állítólag? Válaszukat előre is köszönöm! Üdv pimpil

        Dr. Boros Miklós válasza a vitamin témában

        Kedves Kérdező! A vitaminok szerepe néha el van túlozva, ha kiegyensúlyozott az étrend, nincs felszívódási zavar, betegség, terhesség, elegendő egy természetes multivitamin-készítmény, pl. a Flavonmax vagy a Flavantic.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 22:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: